עד לפני זמן לא רב, כל מומחי הבישול טענו שבכל מטבח צריך שיהיו סכיני שף. אלו נחשבו לסכינים הטובים ביותר לחיתוך מרכיבי מזון שונים. לכן גם יכולנו למצוא אותם בלא מעט מטבחים, הן של שפים וטבחים מקצועיים והן של אנשים פרטיים שאוהבים לבשל ורצו לעשות זאת עם המוצרים והמרכיבים האיכותיים ביותר שיש.
היום, הסברה היא מעט שונה. אומנם ישנה הסכמה שסכיני שף הם איכותיים מאוד ויכולים לעזור לנו, אך יותר ויותר גורמי מקצוע מסכימים שהסכין הטוב ביותר בשוק, הוא סכין סנטוקו.
מדובר בסכין ייחודית, אשר מקורה ביפן והיא מאפשרת חיתוך דק וישר בזכות הלהב החד שלו. מדובר על סכין שהלהב שלו מתעקל והחוד שלו ישר. כך הוא יכול לייצר תנועת קיצוץ וחיתוך, הרבה יותר רחבה, תנועה שמזכירה במובנים רבים נדנדה.
לפני שנסביר מתי וכיצד אפשר להשתמש בסכין זו, חשוב לומר, ניתן למצוא סכיני סנטוקו עם להבים בגדלים שונים, וכמובן אפשר למצוא אותם גם עם ידיות אחיזה מסוגים מגוונים.
מתי וכיצד נשתמש בסכין זו?
בעיקרון, אפשר להשתמש בסכין סנטוקו בכל פעם כשאנחנו רוצים לקצוץ ירקות, פירות או עלים מסוגים שונים. מדובר בסכין מטבח מאוד חדה ויעילה, נוחה מאוד לשימוש, ואפשר לקצוץ איתה במהירות ירקות ועלים לסלטים או לכל מנה אחרת.
חשוב להדגיש, אפשר גם להשתמש בה לצרכים אחרים, למרות שהיא פחות מתאימה לצורך כך. במטבח היפני, נהוג להשתמש בסכין גם לצורך חיתוך בשר, דגים, ומרכיבי מזון אחרים.
מאחר ומדובר בסכין שהלהב שלה מאוד חד, אזי שיש להשתמש בה בזהירות, וכמו במקרים של סכינים אחרים, חשוב מאוד להרחיק ממנה ילדים ולא לאפשר להם להשתמש בסכין בשום שלב.
קבלו המלצות על סכין מטבח סנטוקו
לא בטוחים איזו סכין מטבח אתם צריכים? חושבים לקנות סכין סנטוקו אבל רוצים לשמוע חוות דעת מאנשים שכבר מנוסים בעבודה עם הסכין? כל מה שאתם צריכים לעשות זה לעשות חיפוש מהיר בגוגל ומהר מאוד תוכלו לקרוא המלצות על הסכין, מה המחירים וגם היכן כדאי לקנות אותה, כשמגיעים עם כל הנתונים הרבה יותר קל לעשות בחירה נכונה.