מתכונים לשבועות – אפשר לגוון קצת עם ה"על האש"

שבועות הוא חג יהודי בו יהודים מציינים את מתן תורה בהר סיני. החג נמשך שבעה ימים וכולל מגוון מאכלים מסורתיים, ובעיקר מוצרי חלב.

הדרך המסורתית ביותר לחגוג את שבועות היא לאכול מאכלים חלביים, ואף על פי כן אצל הרבה משפחות ניתן לראות שמסיימים עם הפרוייקט ב”על האש” הקבוע ולא מגוונים.

תוכלו לגוון את החג הקרוב בעזרת שני מתכונים לשבועות מצוינים:

עוגת גבינה ללקק את האצבעות

רכיבים:

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס חלב

2 ביצים

1/4 כפית מלח

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

השלב הראשון בהכנת עוגת גבינה הוא לחמם את החלב בסיר על אש בינונית-נמוכה. לאחר חימום החלב יש להקציף אותו עד שהוא הופך לקצף. השלב הבא הוא להוסיף את הסוכר ותמצית הווניל לחלב תוך כדי המשך הקצפה. לאחר מכן, יש להעלות את התערובת לרתיחה ולאחר מכן להרתיח כ-3 דקות לפני שמסירים אותה מהאש.

השלב הבא הוא להקציף את הביצים יחד עם חלק מתערובת הסוכר עד שהן הופכות לקצפיות וצבען צהוב בהיר. לאחר מכן, צריך להוסיף לתוכם את שאר הרכיבים שיהיו חלק מתערובת החלב תוך כדי המשך הקצפה נמרצת כדי שלא יתכרבלו או ייפרדו אחד מהשני. לבסוף, צריך להוסיף לתוכם חלק מתערובת החלב הנותרת תוך כדי המשך הקצפה

גלידה חגיגית ביתית

מתכון חלבי של גלידה זו הוא פשוט ועשוי מחלב, סוכר וביצים. ניתן להשתמש במתכון זה להכנת כל סוג של גלידה.

הקציפו את הביצים, הוסיפן חלב חם וסוכר. לפריזר וזהו. התרבית סמיכה, קרמית ומתוקה. זוהי דרך מצוינת להכין עוגה משלך בבית עם כמה מרכיבים בלבד.

המתכון הזה הוא דרך טעימה, קלה ומהירה להכין קינוח חגיגי משלך. זה יכול לשמש כבסיס למנות רבות ושונות וזה המתכון המושלם לחג השבועות. 

לאתר מתכונים >>>

כתוב/כתבי תגובה