הכל על הובלות ציוד כבד

הכל על הובלות ציוד כבד

המורכבות של הובלת ציוד כבד, שונה לחלוטין מהובלה רגילה. מכיוון שמשקל המטענים הם עצומים יש לנהוג במשנה זהירות בהובלת הציוד.

הובלות ציוד כבד מתחלק בדרך כלל לשניים, הובלת מטען קל – כבד, הגדרה זו מתייחסת למשאות של עד 30 טון. הובלת מטען כבד – הגדרה זו מתייחסת למשאות כבדים של מעל 30 טון.

מידות העגלה

כשאנחנו רוצים לבצע הובלות ציוד כבד אנחנו צריכים תחילה להבין מהו גודלו הפיזי של המטען. חשוב למדוד את משקלו, את אורכו, רוחבו וגובהו של המטען, על מנת להתאים לו את עגלת המשא הנכונה.

מוביל הציוד הכבד הינו בעצם משאית סמיטריילר אליו אנו מחברים עגלת משא, עליה מניחים את המטען. בשוק הובלות ציוד כבד, קיים מגוון רחב של סוגי עגלות משא בגדלים שונים.

לאחר קבלת נתוני המטען הכבד, נתאים עבורו את העגלה המתאימה. בדרך כלל מידות עגלת משא של ציוד כבד – קל, הינו 12 מטרים אורך, 2.5 מטרים רוחב ומטר 1 בגובה.

ציוד כבד וכבד – קל

כאמור בעת שינוע הובלות ציוד כבד במשקל של עד 30 טון, ההובלה תיעשה באמצעות עגלת משא ציוד כבד – קל. במקרים של הובלות ציוד כבד של מעל 30 טון, נשתמש בעגלות משא של ציוד כבד.

הגובה הכולל של המטען על עגלת המשא לא תעלה על 4.8 מטרים מהכביש. לכן אם גובה העגלה הינו מטר, המטען יהיה מקסימום בגובה 3.8 מטרים.

שימו לב: למעשה ניתן להוביל כל מטען בכל גודל ובכל משקל ממקום למקום, אך דבר זה מצריך ליווי של רכב משטרה, מכיוון שלא פעם נצטרך לחסום את הכבישים.

אז אם אתם צריכים להעביר שופלים, מכונות קידוח בהרים וכדו'. חשוב לשכור את שירותיה של חברת מנופים אמינה ובטיחותית. 

כתוב/כתבי תגובה