עבור הרבה אנשים, פגישה עם עורך דין נשמעת כמו משהו מאוד מאיים. אף על פי, שהם הלקוחות ועורכי הדין איתם הם אמורים להיפגש, הם אלה שאמורים לייצג אותם. עם זאת, חשוב לדעת כיצד להגיע לפגישה, על מנת שיהיה ניתן להתקדם, חשוב גם להבין איך היא אמורה להתנהל מבחינת נהלים ודברים אחרים.
כיצד מגיעים לפגישה אצל עורך דין בפעם הראשונה?
לפני שאנחנו נציג כמה נקודות שיכולות לעזור לכם בהקשר זה, צריך לומר, שכל משרד עורכי דין ידאג בוודאי לספק את התחושה הטובה ביותר שהוא יכול ללקוחות שלו בכלל ובפרט לאלה שמגיעים אליו בפעם ראשונה. אם למשל תגיעו אל משרד עורכי הדין אלמוג-שפירא, אתם יכולים להיות בטוחים שתתקבלו שם בצורה יפה, מכובדת, ותנו מקבלת פנים מאוד נעימה.
לצורך פגישה ראשונה, חשוב שתכינו את כל החומר שעומד לרשותכם. אתם לא צריכים לעשות את העבודה של עורכי דין ולהביא ראיונות עם עדים או דברים כאלה, אך כן חשוב שיהיה לכם את כל המסמכים שקשורים לנושא, חשוב שיהיו לכם את כל השמות של האנשים שקשורים למקרה, וכן רצוי שהכל יהיה מסודר בסדר כרונולוגי. בצורה כזו, עורכי הדין ידעו מה לשאול, אתם תדעו מה לענות, ולאחר מכן, הם ידעו היכן להתחיל את תהליך העבודה מולכם.
חיסיון בין עורך הדין ללקוח
יש לזכור כל פגישה עם עורכי דין עומדת תחת חיסיון עו"ד-לקוח. כלומר, כל מה שנאמר בשיחה, נשמר בסוד ואי אפשר להעביר אותו לרשויות או לשם גורם אחר. לכן, תרגישו בנוח לומר את כל מה שעל ליבכם ואת כל מה שקרה. גם אם עורך הדין לא ייצג אתכם, הוא לא יכול להשתמש בזה.
נקודה נוספת שצריך לומר, יש מקרים בהם הפגישה הראשונה היא פגישת ייעוץ שאיננה עולה כסף, אך במידה ואתם בוחרים להמשיך עם אותו עורך דין, הרי שתקבלו חוזה עבודה, ובו יפורט כמה עליכם לשלם שכר טרחה וכן עלויות נוספות שקשור להעסקתו, תלוי על פי המקרה ועל פי התנאים שהוא דורש מהלקוחות שלו.