כמעט בכל חדר כושר בארץ, כמעט בכל שעה בשעות היום, ניתן למצוא לפחות מתאמן או שניים אשר עומדים בפינה עם שייק חלבון ביד ומסדירים את הדופק. אם בעבר שייק חלבון נחשב לנחלתם הבלעדיים של הספורטאים המקצועיים, הרי שהיום כמעט כל מתאמן שלישי צורך אבקת חלבון על מנת לשפר את הביצועים, לאפשר התאוששות מהירה יותר של השריר וכמובן לספק לגוף שלו את כמות החלבון הדרושה לו ללא שום צורך בבישולים מפרכים אחרי האימון. ניתן למצוא בשוק לא מעט אבקות חלבון שונות, כאשר רובן מבוססות על חלבון מי גבינה. אך מי שרגיש ללקטוז, או לחילופין מעדיף להימנע מחלבון מהחי, יבחר לרכוש אבקות חלבון טבעוניות. בשנים האחרונות ניתן לראות מגמה הולכת ועולה בתחום האבקות הטבעוניות, היות וניתן לראות יותר ויותר מתאמנים שבוחרים באורח החיים הטבעוני, אך לא מוכנים לוותר על שייק חלבון בסוף האימון שלהם.
כל מה שצריך לדעת לגבי אבקות חלבון טבעוניות
אבקת חלבון טבעונית מכילה חלבון איכותי מהצומח, כאשר היחס בין החלבון לפחמימה עומד 1 גרם חלבון על כל 3 גרם של פחמימה. יחס זה מבטיח שאחרי האימון העצים שהרגע סיימתם, הגוף שלכם ישתמש באנרגיה הזמינה בפחמימות, מבלי לשרוף את החלבון שמיועד להתאוששות השרירים. כדאי להכיר את המושג – הערך הביולוגי – על מנת להבין את רמת היעילות של החלבון בבניית השריר ובהתאוששות אחרי האימון. ככל שהערך הזה יהיה גבוה יותר, כך החלבון יחשב לאיכותי ומומלץ יותר. לכן כאשר בוחרים אבקת חלבון טבעונית, כדאי להשוות את הערך הביולוגי שלו ביחס לאבקות חלבון אחרות. רוב אבקות החלבון הטבעוניות כוללות את כל חומצות האמינו החיוניות, והן בעלות ערך ביולוגי גבוה במיוחד. אבקות חלבון אלו עשויות בדרך כלל מסויה, אורז, אפונה או בוטנים.
לסיכום, מי שבחר באורח חיים טבעוני, או לחילופין נמנע מלקטוז מסיבות בריאותיות, מומלץ לו לצרוך אבקות חלבון טבעוניות, אשר אינן נופלות בערכן מאבקות החלבון הרגילות. מדובר באבקות חלבון איכותיות, המספקות לגוף את כל מה שהוא צריך בסיום האימון, על מנת לסייע בתהליך בניית השריר ולאפשר התאוששות מהירה יותר.