עוגן קרקע הם תוספת בטיחות שנועדו למבנים והפכו להיות הכרחיים לתהליכי בנייה. החשיבות של עוגני קרקע הוא אלמנטרי בתהליכי בנייה מורכבים.
השימוש העיקרי של עוגני קרקע הוא לייצוב מבנים וכדי לבצע העברה של עומסים מחזית המבנה ועד לפני השטח ועד למעמקי הקרקע.
עוגני הקרקע פותחו בתור פתרון אפקטיבי ומודרני ואם יורשה להגיד מאוד יעיל לצרכי חיזוק של הקרקע כאשר יש צורך לבצע חפירות עומק קרוב למבנים שכבר קיימים או כאשר חופרים לעומקים גדולים ויש צורך לבצע דיפון בקירות הבור.
עוגני קרקע מאפשרים את חיזוק הקירות והדיפון כדי למנוע את קריסת הבורות ועל דרך של העברה ושל הפיזור לעומק ולרוחב. על מנת לדעת אילו סוגים של עוגני קרקע קיים המשיכו לקרוא את המאמר >
סוגי עוגני קרקע
עוגני קרקע זמניים– עוגן קרקע זמני משמש לרוב לצרכי תמיכה בקירות דיפון לאורך זמן מוגבל שלרוב עד תקופת זמן של שנתיים (התאם ובכפוף לתקן ת"י 940.4.2).
בזכות עוגן קרקע זמני העומס עובר מהעוגן עצמו לתקרת הבור וקירות הבור והעוגנים מנותקים באופן פרקטי.
עוגן קרקע נשלף – עוגני קרקע נשלפים עובדים בצורה מאודה דומה לעוגני זמניים (כפי שציינו קודם). אבל כאשר העבודה מסתיימת, העוגנים הנשלפים, נשלפים מהקרקע לפי מגבלות השטח ותנאי הסביבה השונים.
עוגן קרקע קבוע – התמיכה הקבועה עוגני קרקע קבועים של המבנה לתקופת זמן ארוכה של עד כמעט 120 שנה. ההתסמכות על עוגני קרקע קבועים מחוייבת המציאות במקרים של חוסר חלופות תמיכה אחרות כמו תקרות וקירות שמיוצרים משלל חומרים חזקים והגנה מפני נזקי קורוזיה ועוד.
עוגן קרקע פולימרי – כפי שרבים יודעים ששימוש בפולימר מאפשר חפירה וקידוח בקרקע במשטחי הבנייה ולצרכי תכנון עתידי של מנהרת תחבורה לרכבים ורכבות.
העוגן הפולימרי מהווה פתרון זמני לעיגון הקרקע אבל וזה אבל גדול לא משמש לתמיכה לאורך זמן.
—
>>>תוכלו לקבל מידע נוסף אודות עוגני קרקע באתר גיאוטכניקה ישראל