בכל שנה עשרות אלפי ישראלים עוברים דירה ברחבי הארץ, וניתן לשער שיום המעבר הוא שיאה של תקופה לחוצה מאוד שבמהלכה היה עליהם לתכנן, לארוז, לדבר עם בעלי מקצוע שונים, לעסוק במיון של חפצים וכל זה תוך כדי עבודה או לימודים. על מנת להגיע ליום מעבר הדירה מוכנים ונטולי מתח ודאגות. מומלץ לערוך רשימה TO DO שתכיך כל מה שצריך ולעבוד על פיה.
עורכים רשימה
אז כאמור הכנת רשימה של שלל המשימות שעומדות על הפרק היא המהלך הנכון והחכם שכדאי לבצע. רשימה מסוג זה אמורה להכיל את הסעיפים הבאים:
- ראשית כדאי לערוך סקר שוק של חברות הובלה ואחסון שונות, והשוואת המחיר מול השירות שאותו מציעות החברות. מחיר זול לא תמיד ישתלם לכם בסופו של דבר ולכם כדאי לסקור את ההצעות היטב.
- בירוקרטיה היא אחד הדברים שאתו תיאלצו להתמודד, לא לשכוך לערוך שינוי פרטים ברשויות השונות. (חשמל, מים, גז, כבלים ועוד).
- קנייה של ציוד אריזה איכותי (אלא אם חברת ההובלה מספקת לכם את הציוד ואורזת בעצמה).
- ישנם חפצים שונים שתזדקקו להם גם ביום המעבר עצמו ואותם לא אמורים לארוז, כמו למשל תרופות.
- יום המעבר כרוך גם בהגעתם של בעלי מקצוע שונים שיגיעו לפרק דברים שונים בבית, יש לתאם את הגעתם בסדר נכון כך שלא ייווצר בלגן.
אז איך בוחרים חברת הובלה
ישנן חברות הובלה רבות בשוק, חלקן גדולות וחלקן מציעות טנדר אחד או משאית קטנה. כל הובלה היא שונה מחברתה ועל כן יהיה עלינו לבחור בשירות המתאים ביותר לנו. מומלץ להיפגש עם נציג החברה כמה ימים לפני ההובלה על מנת שיתרשם ויבין מה צריך להוביל, לראות את דרכי הגישה ולעבוד בצורה רצינית. לא כדאי להסתפק בשליחת תמונות שלא ישקפו את המציאות במקום.
חשוב לוודא שהחברה מבוטחת כך שהציוד שלכם יהיה מוגן בכל מהלך האריזה וההובלה למקום החדש. יש לוודא גם שמספר המובילים שיגיע יתאים לכמות הציוד כך שההובלה לא תתעכב.
לאחר חתימת חוזה דירה
אם חתמתם כבר על חוזה דירה חדש מומלץ לעדכן כמה שיותר מהר את הכתובת אצל כל הספקים ואת הרשות המקומית. אם ישנם ילדים אז יש למהר לרשום אותם למוסדות הלימוד והגנים.
הטיפים באדיבות אתר http://www.ribua.co.il/