העלאת סיווג לקבלנים פרטיים – כל מה שצריך לדעת!

יש המון סוגים של פרויקטים בענף הבניה, וככל שהגיוון גדל כך גם הרישיון לעסוק בכל תחום בנפרד, מה שאומר בעיקר לגבי הסיווג של אותו קבלן ביצועי. יש המון אנשי מקצוע המעורבים בבניה מכל סוג שהוא – קבלני שיפוצים, עבודות עפר, עבודות חשמל ועוד. על מנת שיהיו גבולות גזרה לאיש המקצוע בכל מה שהוא מבצע בפועל, החליטה המדינה לקבוע הגבלות בצורה של סיווג קבלנים.

למה בעצם מסווגים קבלנים?

סיווג הקבלנים זו הדרך של המדינה להגביל אנשי מקצוע בתוך התחום שלהם, לאפשר להם לעסוק במה שהם עוסקים עד גבולות מסוימים. זה אומר מבחינת היקף העשייה, המורכבות שלה ו/או היקף ההשקעה שלה. החוק מחלק את אנשי המקצוע והקבלנים הרשומים בפנקס הקבלנים לענפים, כך שכל ענף הוא דרגה בפני עצמה.

ככל שקבלן או איש מקצוע מתקדם בתפקיד שלו, הדרגה שלו גדילה, וכך גם נפתחות בפניו עוד ועוד פעולות שהוא יכול לבצע בשטח, מה שלא התאפשר לו קודם לכן מפאת ההגבלה. קראו בהרחבה על העלאת סיווג לקבלנים!

מה האותיות אומרות בסיווג?

התקנות של אופן רישום קבלנים מחלקות אותם לתחומים שונים. הם מתחלקים לשלושה תתי תחומים, א', ב', ו-ג'. כל תחום ברשימה גבוה יותר מזה שלפניו. כלומר, ההיקף הגדול ביותר בתת תחום א' קטן מההיקף הקטן ביותר של תת תחום ב' וכן הלאה.

לא ניתן לעבור בין תחום לתחום, כיוון שזה לגמרי תלוי במקצוע בו התחלתם להתמקצע ולעסוק.

מה המספרים אומרים בסיווג?

המספרים בסיווג למעשה מדרגים את ההיקף המותר מבחינת כסף. כלומר, עד מה הגבול המותר של ההשקעה בה הקבלן הרשום רשאי לעסוק. תחילה מתחילים בפרויקטים בעלי היקפים קטנים מבחינת כסף ורווחים, ועם השנים עולים עם המקצועיות, הניסיון והאופציה להרוויח יותר.

כתוב/כתבי תגובה