אוטיזם זו הפרעת תקשורת אשר המאובחנים בה מתמודדים עם חיים מנותקים ברמה זו או אחרת מהסביבה. כמו כן יש למאובחנים התמודדויות נוספות כמו תחומי עניין מצומצמים, קושי ביצירת קשר עם אנשים ועוד. במהלך השנים תרו אחר טיפולים שונים אשר נועדו להמציא פתרון לאוטיזם. המציאות בשטח הוכיחה כי ניתן להקל על התסמינים, אפשר לסייע למתמודד אך להעלים את התופעה לחלוטין – בלתי אפשרי למרבה הצער. ואכן משפחות לא מעטות מתמודדות עם ילד מאובחן באוטיזם והם משקיעים משאבים רבים כדי לקדם אותו ולפתח אותו חרף המגבלה שלו.
חשיבות הטיפול בגיל הצעיר
יש לציין כי ככל שמאבחנים בשלב מוקדם יותר ומתחילים לטפל בילד בגיל רך, כך יש סיכוי טוב יותר כי הטיפול יוכיח את עצמו כיעיל ויאפשר לילד להתגבר על מוגבלות שלו. חשוב להדגיש, גם אם האוטיזם לא ייעלם לחלוטין מהשטח הילד יוכל לחיות את חייו בצורה נורמטיבית יותר ולהשתלב בחברה רגילה.
שיטות שונות לטיפול
- רפואה משלימה – הרפואה המשלימה מציעה טיפולים אשר ביכולתם לשפר את המצב של הילד ולהפחית במידה רבה את תסמיני האוטיזם. מידע נוסף בנושא ניתן למצוא באתר https://tali-angor.com/. בין היתר מומלץ טיפול הומאופטי וכן טיפול נטורופתי. שני הטיפולים הללו יוכלו להועיל במידה רבה למאובחן ולסייע לו לחיות את החיים שלו בצורה הטובה ביותר – בהתאם לנתוני הפתיחה המוגבלים שלו.
- ABA– השיטה הנפוצה ביותר לטיפול בילדים אוטיסטים זו השיטה הזו. הטיפול מחייב התגייסות של ההורים לצד צוות טיפולי אשר משקיעים בילד שעות ארוכות במשך השבוע. מדובר על שיטה אשר מבוססת על למידה פשוטה ועקרונות פסיכולוגיים מוכרים. הטיפול נע על הציר שכל פעולה חיובית תקבל חיזוק חיובי וכתוצאה מכך היא תחזור על עצמה. בצורה זו יכול הילד לרכוש הרגלים טובים אשר יהפכו להיות חלק ממנו ומהחיים שלו.
- Son Rise– כאן מדובר על שיטה טיפולית אשר פותחה באינטואיציה הורית. הללו סרבו להשלים עם האבחון של בנם וטרחו והשקיעו בו שעות רבות. ההורים הללו פעלו בשיטה הפוכה, במקום לנסות להוציא את הילד מתוך הבועה שלו, הם פשוט נכנסו אתו לעולם משלו ומשם ליוו אותו בדרכו לעולם החיצון.