כולנו, במדינת ישראל, משלמים לביטוח הלאומי לאורך השנים. זו הסיבה שבגללה, אם באמת נפגעתם בעבודה, עברתם תאונת עבודה או שאתם סובלים ממחלת מקצוע, חשוב שתכירו את הזכויות שלכם. הביטוח הלאומי צריך לשלם לכם דמי פגיעה, ולכן כדאי שתדעו דבר או שניים בנושא.
מתי מגיעים לעובד דמי פגיעה?
הדבר הראשון שצריך לדעת על דמי פגיעה מהביטוח הלאומי, זה מה אומר החוק. כלומר, מתי העובד באמת זכאי לדמי פגיעה כאלה? התשובה לכך ברורה: כאשר עובד נעדר ממקום עבודתו והוכר כנפגע עבודה. על פי החוק, אותו עובד לא זכאי לקבל תשלום מהמעסיק שלו, ולכן מי שכן משלם לו את הפיצויים, זה הביטוח הלאומי.
>>מחפשים מידע על תסמונת התעלה הקרפלית? הקליקו על הלינק
מה אפשר לקבל בפועל?
חשוב לדעת שנכון לשנת 2021, בפועל, דמי הפגיעה הגבוהים ביותר שתוכלו לקבל מהביטוח הלאומי, הינם 1,114 ₪ ליום. בנוסף לכך, הסכום הגבוה ביותר ישולם מקסימום למשך 91 ימים בלבד. עוד נתון מעניין שחשוב מאוד לשים לב אליו ולזכור אותו, הוא שמהסכום הזה מקוזזים לא מעט תשלומים. בין יתר התשלומים שמקוזזים מהסכום הזה אנחנו רואים את דמי ביטוח הבריאות, את דמי הביטוח הלאומי ואת מס ההכנסה.
האם כדאי לקבל עזרה בנושא של דמי פגיעה מביטוח לאומי?
כמו הרבה מקרים אחרים, גם הבקשה לקבל דמי פגיעה מביטוח לאומי אינה פשוטה. יתרה מכך, לא פעם אנשים לא באמת יודעים למה הם זכאים ולכן הם לא יודעים מה לבקש ולדרוש. כל אלה הן סיבות שלא משאירות מקום לספק: אם נפגעתם, כדאי שתפנו אל אנשי המקצוע הכי טובים שיש לקבלת עזרה. אל תוותרו על הזכויות שלכם ועל מה שמגיע לכם, כי המומחים בתחום יוכלו לעזור לכם וללוות אתכם לכל אורך הדרך.
מחפשים חברה למימוש זכויות רפואיות? הקליקו על הלינק