החוק קובע כללים ברורים לחלוקת רכוש בין בני זוג המבקשים להתגרש. יחד עם זאת, חלק מהזוגות עורכים הסכם ממון לפני הנישואין כדי לשמור על הרכוש שנצבר לפני הנישואין, חלק מהזוגות לא מסכימים על חלוקת רכוש לפי החוק היבש וזוגות מתגרשים עם ילדים, לרוב נמצאים בעימותים לגבי חלוקה הוגנת ונכונה של הרכוש. אז מי צודק ואיך פוסקים בעניין?
חלוקת רכוש לא שוויונית
בית המשפט מעדיף לראות זוגות שמצליחים להתמודד בכוחות עצמם עם חלוקת רכוש לאחר גירושין, אם כי רוב הזוגות המתגרשים אינם מצליחים לעמוד באתגר.
מלבד הסכמי ממון, אפשר לפנות לעזרת מגשרים לצורך חלוקת רכוש, כמו גם לצורך הגעה להסכמות בנושאים נוספים בתהליך הגירושין.
יחד עם זאת, חשוב לדעת כי בית המשפט לענייני משפחה הוא בעל הסמכות העיקרית לקבלת החלטות בתחום חלוקת הרכוש וכי החוק קובע חלוקת רכוש שוויונית בין בני הזוג, אלא אם קיימים תנאים שמשנים את כללי המשחק, כמו הסכם ממון למשל.
לכן, כאשר אחד ההורים עובר לגור עם הילדים ויודע כי רוב ההוצאות הכספיות יפלו על כתפיו, עליו להוכיח מעל לכל ספק כי בית המשפט צריך לפסוק לטובתו חלק גדול יותר מהרכוש והממון המשותף, כדי שיוכל להמשיך לדאוג לילדיו וכן לעצמו – גם לאחר הגירושין.
לסיכום
עד כמה שזה נראה לכם מובן מאליו – לא תמיד אפשר לקבל רכוש רב יותר, גם אם אתם ההורים שלקחו לחזקתם המלאה את הילדים. משום כך, יש להיעזר בשירותיו של משפטן מקצועי, אשר יכול להטות את הכף לטובתכם וליישם כל צעד אפשרי, כדי לשכנע את בית המשפט לתת לכם את מה שמגיע לכם.