חלוקת רכוש בגירושין – למה זה נושא כל כך משמעותי?

חלוקת רכוש בגירושין – למה זה נושא כל כך משמעותי?

כל תהליך גירושין מתבסס למעשה על שלושה דברים, מלבד העובדה הפורמאלית של פרידה בין בני הזוג. התהליך מתבסס על שאלת המזונות, שאלת משמורת על הילדים ועם מי הם יתגוררו, וכן על שאלת חלוקת הרכוש. 

שאלת חלוקת רכוש בגירושין עולה לא פעם לכותרות, מאחר וקיימים לא מעט ויכוחים ודיונים בנושא, בין הצד שמייצג את הגברים לבין הצד שמייצג את הנשים. הטענה היא, שהחלוקה צריכה להיות שוויונית על מנת שכל צד יצא מהנישואים עם רכוש, כסף ונכסים דומים ובעלי ערך. מצד שני, קיימת טענה שאומרת, שהחלוקה צריכה לגלם את חלוקת השכר, הפרנסה במשפחה. כלומר, מי שהכניס יותר כסף ובזכותו נרכשו יותר רכוש או נכסים, צריך לקבל יותר מהצד השני. 

כמובן שהטענה הראשונה נוטה יותר לצד של הנשים, שכן בחלק גדול ממערכות היחסים בין זוגות נשואים, הגבר מרוויח יותר (יש מקרים שהאישה איננה עובדת ועל כן היא לא מרוויחה כלל). לעומת זאת הטענה השנייה, תומכת בצד של הגבר, שהוא כאמור ברוב המקרים מי שמפרנס את המשפחה. 

למה זה עניין מהותי?

חלוקת הרכוש היא שאלה מהותית, מאחר ויש לה השפעות הן על הקשר עצמו, הן על האופי והמאפיינים שלו והיכולת של כל צד להחליט ולפרק אותו, וכן יש לה השפעה כיצד כל אחד מבני הזוג יתחיל את פרק ב' בחייו, לכן יש צורך בסיוע של עורך דין גירושין. אם האישה תצא עם רכוש, כסף ונכסים דומים לאלה שמקבל הגבר, אזי שמצבה הכלכלי יהיה טוב והיא תוכל להתחיל את פרק ב' בצורה הרבה יותר נוחה מאשר אישה שלא מקבלת שום דבר. 

זו הסיבה שעם השנים חלו תמורות בתחום וכיום החלוקה היא הרבה יותר שוויונית מאשר בעבר. 

כתוב/כתבי תגובה