קולר לבית ספר – איך ההנהלה צריכה לבחור

בחירת קולר מים לבית ספר כרוכה בהתחשב בגורמים כגון צרכי צריכת מים, דרישות תחזוקה, מגבלות תקציב ונוחות השימוש הן לתלמידים והן לצוות. הנה כמה שיקולים מרכזיים בעת בחירת מתקן מים:

1. צריכת מים:

הערך את מספר התלמידים והצוות שישתמשו במתקן המים כדי לקבוע את קיבולת תפוקת המים הנדרשת. חשבו על זמני שיא שבהם תלמידים רבים עשויים להשתמש במתקן בו-זמנית, כגון במהלך הפסקות או תקופות צהריים.

2. סוג מתקן:

מתקנים ללא בקבוקים לעומת בקבוקים. החלט בין מתקנים ללא בקבוקים (מחוברים ישירות לאספקת המים) לבקבוקים. מערכות נטולות בקבוקים יכולות להיות חסכוניות בטווח הארוך, בעוד שמתקנים בבקבוקים מספקים גמישות מבחינת המיקום.

שקול סינון:

אם איכות המים מעוררת דאגה, בחר מתקן עם סינון מובנה או שקול מערכות סינון מים נוספות.

3. התקנה ומיקום:

בדוק את קלות ההתקנה. מתקנים ללא בקבוקים עשויים לדרוש התקנה מקצועית, בעוד שמתקנים בבקבוקים הם בדרך כלל פשוטים יותר. קבע היכן יוצבו המכשירים – בקפיטריות, בשטחים משותפים או בכיתות. ודא שניתן להכיל בקלות את סוג המתקן הנבחר במקומות אלה.

4. תחזוקה:

אם למכשיר יש מערכת סינון, בדוק מהי העלות של החלפת מסננים. בחר מתקן עם דרישות ניקוי מינימליות, במיוחד אם הוא ישמש את התלמידים. מתקנים עם תכונות כמו ניקוי עצמי יכולים להיות יתרון.

5. היגיינה ובטיחות:

חפש משטחים ללא מגע או משטחים קלים לניקוי כדי לקדם היגיינה, במיוחד בבית ספר. חפש מתקני מים לילדים עם תכונות בטיחות, כגון לחצנים בטיחותיים לילדים או מנעולי מים חמים, במיוחד אם המתקן מספק מים חמים.

6. עלות ותקציב:

הערך הן את העלות הראשונית של רכישת המתקן והן את עלויות התפעול השוטפות, כולל תחזוקה והחלפת מסננים. קחו בחשבון את מגבלות התקציב של בית הספר וחפשו אפשרויות המספקות תמורה טובה להשקעה.

7. קיימות:

קחו בחשבון את ההשפעה הסביבתית. מתקנים ללא בקבוקים הם בדרך כלל בני קיימא יותר מכיוון שהם מפחיתים את הצורך בבקבוקי פלסטיק חד פעמיים. בחר עיצוב ידידותי למשתמש שתלמידים בגילאים שונים יכולים להשתמש בו בקלות.

לפרטים נוספים היכנסו לאתר: https://www.meybereshit.co.il/

כתוב/כתבי תגובה