הגורמים להפרעות נשימה בשינה

הפרעות נשימה בשינה הן בעיה נפוצה עבור רוב האנשים. הם יכולים להיגרם על ידי מתח, חרדה או דיכאון. הפרעות נשימה בשינה מהוות דאגה בריאותית רצינית. הם משפיעים על מיליוני אנשים וההערכה היא שיש יותר מ-100,000 מקרים של דום נשימה בשינה מדי שנה. חשוב להבין את התסמינים וכיצד ניתן לטפל בהם. כי דום נשימה בשינה יכול להוביל לבעיות בריאותיות חמורות. תסמינים של הפרעות נשימה בשינה הפרעות נשימה בשינה מאופיינות בשני תסמינים עיקריים לפחות: קוצר נשימה חמור ("נשימה פנימה" או "נשימה החוצה") ובעיות בלסת (כולל נחירות, רעש מוגזם או כיווץ לסת). הגורמים העיקריים לדום נשימה בשינה הם: חלק מהאנשים נושמים אוויר במהלך השינה ללא מאמץ כלל, אך מבלי לגרום לפה להתייבש. זה עשוי להיות סימפטום של מצב כרוני המכונה AP שינה חסימתית.

מה עשוי לגרום להפרעות נשימה בשינה?

אנשים גם נושמים ונוחרים במהלך השינה. זה לא קשור לדום נשימה חסימתי בשינה, אבל עשוי להיות סימפטום של מחלה או הפרעה אחרת. דום נשימה בשינה שכיח יותר אצל אנשים עם בעיות בריאות אחרות כגון היצרות של העורקים המספקים את המוח, הלב או כלי הדם. אנשים הסובלים מתנאים אלה עשויים להיות בסיכון גבוה יותר לפתח דום נשימה בשינה. אנשים עם נרקולפסיה נמצאים בסיכון מוגבר להפרעות נשימה הקשורות לנשימה. גורמים להפרעות נשימה בשינה הפרעות נשימה בשינה יכולות להיגרם גם ממגוון מצבים רפואיים כולל: 

תרופות מסוימות (במיוחד תרופות נוגדות דיכאון) מחלות ריאה (כולל אסטמה) שאיפה של גזים ואדים מסוימים, כגון פחמן חד חמצני או פחמן דו חמצני, אך לא רק בזמן שינה או מנוחה. זה יכול לגרום למצב שנקרא דום נשימה חסימתי בשינה שבו מישהו מתקשה לנשום במהלך השינה. למעשה, אנשים ישנים לפעמים כשדרכי הנשימה חסומים מלקבל את הכמות הנכונה של דם עשיר בחמצן למוח. זה נקרא לפעמים דום נשימה חסימתי בשינה משנית מכיוון שזה קורה לאחר שאדם מפסיק לנשום כרגיל בעצמו; סוג זה של דום נשימה אינו כרוך בשום חסימה (חסימה) של אוויר.

פרטים באתר: https://nbr.co.il/

כתוב/כתבי תגובה