כל מי שביקר אי פעם במסעדת סושי או מסעדה יפאנית אחרת, יכול היה לשים לב לכמה מאפיינים שחוזרים על עצמם. בין אם זה מקלות הצ'ופסטיק אשר מונחות על השולחות, בין אם זה קערות המרק והספלים הקטנים לשתייה, קנקן הסאקה, העובדים עם חליפות המטבח המיוחדות וכמובן סכיני השף היפניים המוכרים.
על פניו הם סכיני שף יפנים נראים בדיוק כמו סכינים רגילים, אך זה לא מדויק, לכן גם יש קטגוריה מיוחדת בתוך מה שמכונה סכיני שף. אלה הרבה יותר ארוכים, הרבה יותר חדים, ידית האחיזה שלהם הרבה יותר גדולה, וצריך לומר שהם גם מעוצבים בצורה שונה.
סכין שף יפני, אשר מוכר גם בשמו, גיוטו, זו סכין שמיועדת לחיתוך נתחי בשר, בעיקר בשר בקר. אך היום, הסכינים מתאימים גם לחיתוך של מרכיבי מזון רבים, כולל ירקות, ולכן הם מאוד נפוצים גם בבתים רבים במערב. צריך לומר, שהסכינים מגיעים בסדרות שונות, כאשר לכל אחד מהם יש להב אחר, חד יותר או פחות, כל אחד מגיע בצורה שונה, וחלק מהסכינים הם למעשה סוג של פרשנות יפנית לסכינים מערביים.
מלבד חיתוך, המטרה של הסכינים היא גם לאפשר קיצוץ ופריסה דקה, על פי סוג הלהב והסכין, כך שניתן להשתמש בכל אחת בצורה שונה.
על מנת למצוא סכיני שף יפניים, לא צריך לחפש חנויות אוכל יפניות או חנויות שמוכרות מוצרים יפניים, מן הסתם. כל מה שצריך לעשות זה לפנות אל חנויות שמתעסקות במוצרי מטבח, שם אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של אלמנטים אשר יכולים לנו לצורך בישול ואפייה, בין היתר אנחנו נמצא גם סכיני שף אשר אנחנו יכולים להשתמש בהם לצורך חיתוך, פריסה וקיצוץ של מרכיבי מזון מגוונים. כאמור, אנחנו יכולים למצוא גם סכיני שף יפניים מסוגים מגוונים.
חשוב מאוד לפני שרוכשים את הסכינים, לבדוק כיצד ידית האחיזה שלהן, כיצד הסכין בנויה וכמובן עד כמה הלהב שלה דק. בצורה כזו נוכל להשתמש בסכין בצורה פשוטה ונוחה, והכי חשוב נוכל להשתמש בה בצורה בטוחה מבלי שנפצע את עצמנו.