שוקולד הינו אחד המאכלים האהובים בעולם, וכמובן, שגם בישראל. צריכת השוקולד בישראל הינה רבה וניתן למצוא בשווקים מוצרי שוקולד המיוצרים על ידי חברות ישראליות ובינלאומיות. עם זאת, ניתן להכין שוקולד בצורה עצמאית בעזרת מתכונים אשר נפוצים ברשת. ההכנה היא קלה מאוד וכלל אינה מסובכת. כל הרוצה ללמוד את הנושא לעומק יכול להשתתף בסדנאות שוקולד מקצועיות בהדרכת מומחים לנושא. בכל סדנא כזאת לומדים שיטות להכנת סוגי שוקולד מגוונים, איך לייצור קוקטיילי שוקולד, לצבוע פרלינים וכדומה. ניתן להגיע ביחידות אבל גם עם כל המשפחה.
בילוי משפחתי
סדנת שוקולד הינה בילוי משפחתי נהדר התורם רבות לחוויה המשפחתית. כל אחד יכול לעבוד עצמאית אבל יש חשיבות גם לעבודת צוות. ניתן לבחור בסדנה הכוללת מספר פגישות אבל גם בסדנה המתארכת על יום ארוך חוויתי במיוחד. בסוף הסדנה ניתן לקחת את המוצרים שיוצרו הביתה ולהינות מהם יותר מאוחר. כך ,ליד כוס קפה או משקה אחר או סתם לפינוק מול הטלוויזיה וכדומה. לסדנה כזאת יש יתרונות נוספים כמו הכרת אנשים נוספים, לימוד ההיסטוריה של השוקולד כמו גם, קבלת מידע רב על הנושא בעולם.
ייצור בבית
אחת מהמטרות הנילוות של משתתפי סדנאות שוקולד הינה לימוד התחום. אחר כך ניתן להשתמש בידע המעולה שנרכש לטובת הכנה מקומית שהינה בריאה יותר ונטולת חומרים משמרים כפי שקיים בייצור המוני. ניתן אחר כך לעשות רושם טוב על חברים וחברות בעת פגישות משותפות ואירועים משפחתיים וחברתיים. סדנת שוקולד הינה, איפה, דרך טובה מאוד ליהנות במסגרת אישית ומשפחתית וכדאי לעשותה אצל מומחים לנושא. אומני הכנת שוקולד הינם בעלי ידע רב וניסיון עשיר בתחום המגיעים מלימודים, מהתמחויות בנושא והכנת מוצרי שוקולד איכותיים לאורך השנים .
למידע בנושא סדנאות שוקולד בירושלים