מי לא רוצה חיבור אינטרנט מהיר, יעיל ואמין? חיבור כזה, חיוני עבור עסקים וגם עבור אנשים פרטיים. אך כיצד בוחרים ספק אינטרנט שיספק זאת, באופן היעיל ביותר? אלה כמה טיפים לעשות זאת בהצלחה:
להבין מה אתם צריכים
ראשית, בכדי לבחור ספק, כדאי להגדיר מה הן בדיוק דרישותיכם ממנו. למעשה, אתם מחפשים ספק גם חבילה. כלומר, שילוב של ספק שמתאים לכם להתקשר איתו וגם כזה שמציע חבילת אינטרנט אשר מתאימה לכם. אז מה אתם מחפשים בספק? ומה אתם מחפשים בחבילת החיבור לאינטרנט? בבחירת ספק itcלמשל תסייע לכם להפיק את המרב מחיבור האינטרנט שלכם בעסק. גם בשימוש ביתי, תרצו להפיק את המרב, מהחבילה המשתלמת ביותר. אבל כאמור – מתחילים מהגדרת הדרישות.
החבילה המתאימה
חבילות אינטרנט נראות פחות או יותר אותו הדבר, מבחינת הרכיבים שמופיעים בהן. תודות לכך, קל יותר להשוות בין החבילות השונות. מה גם שהמידע הוא גם מספרי (מהירויות, מחירים). מי שגולש באינטרנט לאורך זמן, בין אם אלה עסקים או אנשים פרטיים, אמור כבר לדעת מה המהירויות שמתאימות לו. בתור itcספק מציעה מגוון חבילות לבחירתכם. החבילה שתבחרו, תשלב את המהירויות שנראות לכם, עם תכונות נוספות שאולי כלולות. הכל כמובן, במחיר שמתאים מבחינתכם. כדאי תמיד לקחת חבילה חזקה מעט יותר מכפי שנראה לכם מתאים. או במילים אחרות – להיות מוכנים לכך, שמדי פעם תצטרכו חיבור חזק מהרגיל.
שרותים מיוחדים
מעבר לשירות החיבור לרשת האינטרנט, ספק אינטרנט עשוי להציע דברים נוספים. כדאי לבדוק זאת, במסגרת בחירת ספק. אם תשתמשו בשרותים כאלה, הם עשויים להשפיע גם על מהירות ואיכות הגלישה. מחד, שרותים כאלה עשויים להוסיף עומס על התקשורת. מאידך, הם עשויים למשל להגן עליכם מנוזקות, אשר בעצמן נוטות להאט מחשבים ותקשורת. לדוגמה: למרות היותה ספק אינטרנט Itcמציעה למעשה שירותים נוספים, מעבר לשרות החיבור לרשת האינטרנט.
עבור עסקים, היא מציעה מעטפת שירותי תקשורת מקצה לקצה, כולל הקמת, שדרוג ותחזוקת רשת ארגונית. היא גם מציעה לעסקיםIPVPN (Virtual Private Network) וכן שרות פרימיום Wi-Fi לעסקים.
עבור גולשי אינטרנט פרטיים, ITC מציעה את שרות אנטי ספאם iGuard, שהוא שרות סינון תכנים ("בקרת הורים").
אגב, עבור שני סוגי הלקוחות, החברה מציעה שילוב של שירותי ספק + תשתית לחיבור לאינטרנט.
עוד נקודות לבחירה
בבחירת ספק אינטרנט, עשויות להילקח בחשבון עוד נקודות רבות. מה חשוב יותר ומה פחות, תלוי בהעדפותיכם ושיקוליכם האישיים. אלה כמה נקודות נוספות אופייניות:
- חיפוש מידע – בכל מקרה, כדאי לחפש על הספקים השונים מידע, באופן חופשי. גם באתרם וגם ברשת האינטרנט בכלל. כך, תוכלו לנסות לגבש תמונה או לפחות להשיג "רמזים", לגבי נקודות כגון מוניטין, איכות השרות, מקצועיות, אמינות ועוד. יש להיזהר כמובן, לגבי אמינות המידע באינטרנט.
- חוות דעת ממכרים – בסופו של דבר, מספר ספקי האינטרנט בארץ לא גדול. ישנו סיכוי לא קטן, שאתם מכירים אנשים שכבר השתמשו בשירותי כל ספק אינטרנט שאתם שוקלים לעבוד איתו. המלצות מאנשים כאלה, עשויות להיות שימושיות במיוחד.
- לבחור באופן חכם – בסופו של דבר, תמצאו עצמכם עם רשימת ספקים אפשריים ותובנות שונות לגבי כל אחד מהם. תוכלו לשים בראש השיקולים, את ההיבטים שחשובים לכם במיוחד.
- לנסות – גם אם לא הגעתם למסקנה חד משמעית, מי הספק האידיאלי עבורכם, תוכלו פשוט לנסות.
לסיכום
בחירה חכמה של ספק אינטרנט, חשובה ומומלצת גם לעסקים וגם לאנשים פרטיים.