איך להתמודד עם סימפטומים של אבנים בכליות

ממצא של אבנים בכליות נחשב למקרה לא נדיר במיוחד בקרב האוכלוסייה המתבגרת ובפרט בקרב בני תרבות המערב. אורח החיים שלנו, כולל תזונה, פעילות גופנית, חשיפה לחומרים שונים אותם אנו צורכים וכמובן אי אפשר שלא גם הגנטיקה שלנו משפיעים בצורה חד משמעית על הסיכויים של הצטברות משקעים בכליות והיווצרות של אבנים. אבנים אלו בשלבים הראשונים עשויים שלא להשפיע על שום תחושה שהיא ולא להציג אצל האדם שום סימפטומים של אבנים בכליות, הן מבחינת התחושה והן מבחינת ממצאים בגוף, אך כאשר הם כבר מופיעים האבנים נמצאים בהתהוות משמעותית ובמקומות קריטיים באזורי מתן השתן.

אבחון מוקדם של אבנים בכליות עשוי להקל על הדרכים בהם ניתן לפורר ו/או להמיס אותן בדרכים פשוטות ולא מלוות בפרוצדורה מורכבת מדי. אמנם חשוב לדעת שברוב המקרים אבנים בכליות גם במצבים מתקדמים לא מהווים סכנה קריטית לחיי המטופל, אך כן גורמות לגריעה באיכות החיים ובתחושה הכללית.

קצת על הסימפטומים השונים של הופעת אבנים בכליות

כמובן ההשפעות המשמעותיות והייצוגיות ביותר שתחוו אם יש לכם אבנים בכליות זה באזורי מתן השתן – החל מאזור הכליה בהם מצטברים מינרלים ושתן מרוכז ביותר, לכל אורך מערכת מתן השתן ועד צינורות השופכה. ייתכן ותרגישו כאבים חדים ועזים בעת מתן שתן וכן כאשר השלפוחית מתחילה להתמלא. תבחינו עם הזמן שתצטרכו לתת שתן לעיתים תכופות יותר, והצבע של השתן שלכם עשוי להשתנות לחום או אדמדם.

צרו קשר עם ד"ר ניר קליינמן >>>

כיצד עושים סוף לסימפטומים של אבנים בכליות

חלק קטן מהפעמים אבנים קטנות יתמוססו לבד במיוחד עם מתן תרופות וחומרים מיוחדים על פי מרשם הרופא המקצועי, אך בהרבה מאוד מקרים כנראה שתצטרכו לעבור פרוצדורה רפואית מורכבת קצת יותר. מדובר בהליך אותו מבצע אורולוג וזה כולל להמיס את האבנים בדרכים קונבנציונליות.

כתוב/כתבי תגובה