המדריך הקצר לבדיקת רישום דירה בטאבו

המדריך הקצר לבדיקת רישום דירה בטאבו

כל דבר חשוב בחיים חייב להיות רשום. במיוחד נכון הדבר לגבי נכסים ובפרט בעלויות על נדל"ן. חשוב, אם כן, לדעת שרישומי בעלות על נכסי דלא ניידי ומקרקעין בישראל נעשים בטאבו (לשכת רישום מקרקעין). לאור זאת, נסביר את הדגשים החשובים לגבי בדיקת רישום דירה בטאבו. מי צריך, למה ומתי. 

לתיאום פגישה עם עו"ד שמעון האן >>>

בדיקת רישום – לפני חתימה חוזה רכישה 

מרבית העסקאות בנדל"ן מתבצעות בין קונה מרצון למוכר מרצון, ושני הצדדים ישרים ונורמטיביים. אולם, ישנם נוכלים אשר מפילים אנשים בפח ו"מוכרים" תוך מצג שווא דירה שאיננה שלהם. כלומר תמיד חייבים לבצע בדיקת רישום דירה בטאבו כדי לדעת מיהו הבעלים של הנכס מבחינה חוקית ורשמית. בנוסף, בדיקת הרישום מאפשר למנוע עסקאות כפולות ותקלות אחרות. 

לא חייבים לסור לטאבו 

אין הכרח כיום לבצע בדיקת רישום דירה בטאבו, על ידי הגעה פיזית ללשכת רישום המקרקעין. ניתן לבצע את הבדיקה אונליין. הבדיקה נעשית על ידי כניסה לאתר הממשלתי, תשלום אגרה והזמנה. הרישום מגיע בצורה של נסח (נסח טאבו). הוא יכול להגיע בצורה מקוונת במייל או שניתן להזמין עותק מודפס וחתום. 

איזה מידע אפשר למצוא ברישום 

ברישום ניתן למצוא מידע על בעלויות נוכחיות של הנכס. כמו כן ניתן לראות האם הדירה משועבדת, כלומר אם יש משכנתא או שאולי יש עיקול על הדירה. לצורך מכירה, המוכר יהיה חייב להסיר את השעבודים או העיקולים. כמו כן, ניתן לראות רישומים של הערות אזהרה, הסברים על חריגות בניה ועוד נתונים חשובים ואף חיוניים. 

במה עו"ד יכול לסייע 

השפה המשפטית לא תמיד נהירה לציבור הרחב, בפרט בכל הנוגע למקרקעין. עו"ד בתחום המקרקעין כחלק מתפקידו מסיק את המסקנות מנסח הטאבו ומלווה את השלמת העסקה לרכישת דירה ביד בוטחת. 

 

כתוב/כתבי תגובה