טקס החינה, אותו נהוג לחגוג כמה ימים לפני החתונה, הוא אחד הטקסים המסורתיים והייחודיים ביותר. ובכן – העדה המרוקאית לא לבדה, ולו כי גם בעדה ההודית נהוג לחגוג את טקס החינה באופן ייחודי ובשילוב מנהגים שונים ומיוחדים.
עדות שונות, טקס שונה
לא מעט עדות נוהגות לציין את טקס החינה, ואם עד כה הוזמנתם אל חינה מרוקאית מושקעת ואותנטית, אתם לא יודעים אילו הפתעות מחכות לכם בטקס ההודי. מדובר בטקס מפואר במיוחד, שלכבודו נתפרים בגדים מסורתיים, אך בשונה מהתלבושת המרוקאית, הכלה לובשת "סארי" בצבעי ירוק (צבע שמסמל לא מעט אלמנטים חיוביים בעדה ההודית). למרות שבעדה המרוקאית נהוג להעניק לחתן והכלה זהב, בעדה ההודית דווקא בוחרים להעניק תכשיטים מאבני קריסטל וכתרים עשויי כסף. החתן והכלה, שיושבים על כיסאות עטופים בבדים לבנים, חוגגים את הטקס בתוך אוהל חינה ייעודי, והם פותחים את החגיגה בהדלקת נר, שלפי האמונה מהווה אלמנט להגנה מעין רעה.
הטקס מתחיל בהענקת צמידים לזוג
לאחר הדלקת הנר, נהוג להעניק לזוג המאורס צמידים ולהניח אותם על ראשם. הצמידים הללו שזורים בפרחים, והם חלק מטקס מסורתי המסמל חיים ארוכים יחדיו. את עיסת החינה מורחים דווקא על האצבעות, ומי שאחראית למרוח את העיסה היא אם הכלה.
אורז להמונים
חלק נוסף מהטקס הוא זריקת האורז. גרגירי האורז מסמלים עושר ושפע, ועל כן נהוג להניח לצד החתן והכל מגשים עמוסים באורז צבעוני. באותם מגשים נהוג להניח גם מטבעות שמסמלים פרנסה. כיצד מתבצע הטקס? האורחים מתקרבים אל החתן והכלה, לוקחים מעט אורז בידיהם וזורקים לעבר הזוג.
אירועי חינה הם אירועים משמחים במיוחד, ולצד עדות נוספות שנוהגות לחגוג את האירוע בטקס מסורתי, ישנה העדה ההודית. החינה ההודית מאופיינת בסממנים שונים, והיא אחת החגיגות הייחודיות ביותר במסורת של העדה, החל מהענקת הצמידים ועד לזריקת האורז הצבעוני.
מוטב לתכנן את האירוע בקפידה ולהיעזר בבני המשפחה, ולו כדי שתוכלו לארגן את האירוע המושלם. בין אם תבחרו לחגוג באולם אירועים ובין אם תעדיפו לקיים אירוע ביתי, אין ספק שזוהי חגיגה מיוחדת ובלתי נשכחת. מזל טוב!