אני גבר מוכה ואף אחד לא מאמין לי, למי אני פונה?

אני גבר מוכה ואף אחד לא מאמין לי, למי אני פונה?

מאז ומתמיד קיימת תופעת האלימות במשפחה. לפי החוק, אלימות במשפחה מוגדרת כהתעללות נפשית, פיזית או מינית. ישנם עונשים שונים, עונש על תקיפה הוא שנתיים של מאסר, במצב בו התקיפה היא כלפי בן משפחה העונש הוא ארבע שנים של מאסר. בנוסף, אם נגרמת חבלה כתוצאה מהתקיפה, העונש הוא 6 שנות מאסר.

אלימות במשפחה

במצב בו ישנו אדם מוכר וקרוב שמשתמש באלימות, זה גורם לערעור משמעותי של מערכת האמונות והערכים של האדם יחד עם שבירת העולם הפנימי והחיצוני לרסיסים. משטרת ישראל ומערכת המשפט מתייחסות ברצינות רבה כשיישנם מצבים בהם יש חשד לאלימות במשפחה (ראו דוגמא). יתרה מזאת, עבירת אלימות במשפחה נחשבת לתקיפה חמורה מאוד ופגיעה באדם הקרוב אלייך ביותר. לכן, בחלק מן המקרים העונש מלווה במאסר בפועל.

הגשת תלונה במשטרה

ישנו זלזול גדול מצד החברה הישראלית, כששומעים על גבר שמוכה על ידי אשתו מכיוון שלפי החברה, הגבר הוא כביכול גברי, שרירי ולוחם. אך במקרים נוראיים אלו, הוא נחשב לחלש וחסר אופי. למרות שחוק אלימות והטרדה מאפשר לגברים המוכים לגשת למשטרה ולהגיש תלונה נגד הנשים המכות, פעמים רבות הם נתקלים בתגובות לא נעימות של צחקוק, לעג, יחס מזלזל ועוד. בגלל סיבות אלו, הם מוותרים על הגשת תלונה במשטרה. בעקבות זאת, הגבר המוכה מחויב להשיג הוכחות ועובדות כדי לקבל התייחסות רצינית לתלונתו. גברים שסובלים מאלימות בבית יכולים לחיות חיים טובים יותר וזאת רק במידה והם יעזו ויבקשו עזרה כדי לשקם את חייהם ונישואיהם.  

במידה ואתה חווה אלימות, אתה יכול לפנות מיד למשטרה, לתעד תלונה או לפנות לבית המשפט כדי להוציא צו מתאים. מכיוון שתהליך זה לא פשוט פיזית ונפשית עלייך להיעזר באיש מקצוע באתר זה. עורכת דין יונית גזל בעלת ניסיון של למעלה מ10 שנים ומובילה את מחלקת דיני משפחה ומקפידה על יחס אישי ומקצועי כדי לאפשר ללקוחותיה לצעוד אל עבר עתיד טוב יותר. לתיאום פגישה או פרטים נוספים חייגו 09-7488912 או השאירו פרטיכם וניצור קשר בהקדם.

 

כתוב/כתבי תגובה