לפני ששוכרים עורך דין: 6 טיפים חשובים!

לפני ששוכרים עורך דין: 6 טיפים חשובים!

בישראל פועלים עשרות אלפי עורכי דין, אלפים מצטרפים ללשכה מדי שנה, והם עוסקים בכל תחום משפטי אפשרי. לכמעט כל אחד מאיתנו יש חבר עורך דין שיכול לתת ייעוץ ראשוני, אבל כשם שלא הייתם הולכים לנוירולוג כדי לקבל ייעוץ על כאבי בטן, כך גם במקצוע עריכת הדין חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הספציפי שבו אתם מתעתדים לנהל את ההליכים. הכנו עבורכם רשימה של הדברים החשובים שאתם חייבים לוודא לפני שאתם שוכרים עורך דין.

 

  1. תחום ההתמחות

כאמור, הדבר הראשון שאתם צריכים לבדוק זה האם עורך הדין מומחה בתחום הרלוונטי לשירות המשפטי שאותו אנחנו מחפשים. אמנם כדי לעבור את מבחני הלשכה עורכי הדין צריכים ללמוד על מערכת המשפט באופן מקיף, אך עם השנים כל עורך דין צובר ניסיון בתחום מסוים. באתר lawtip ניתן למצוא את כל המידע על עורכי דין, כשהאתר עוסק בייחוד בנושא רשלנות רפואית.

 

אם אתם זקוקים לעורך דין בתחום הרשלנות הרפואית, מומלץ שתפנו לעורך דין שמכיר את כל הפסיקות בתחום, את התקדימים, ואת ההחלטות העדכניות. אם יש לכם חבר שהוא עורך דין בנושאי מקרקעין הוא אולי יכיר את החוק, אך לא ידע לשלוף ממוחו החלטות שיפוטיות שיכולות להעמיד את התיק שלכם באור שונה לגמרי. עורך דין מומחה אולי יעלה לכם כסף בניגוד לטובה מחבר, אבל הטובות האלו עלולות בסופו של דבר לגרום נזק רב ללקוח.

 

  1. זמינות ומענה מהיר

לא תמיד הנושא שבו אתם זקוקים לליווי משפטי יכול לחכות ויש פניות שדורשות מענה מהיר. למשל בתחום הכלכלי, כשישנם חייבים שהוטלו על חשבונם עיקולים ולא ניתן להשתמש במשכורת. במצב כזה יש לפעול במהירות לפני שחייו של החייב הופכים לספינה טובעת. מהירות התגובה של עורך הדין חשובה כאן מאוד. אף אחד מאיתנו לא יכול להיות זמין 24/7, אך חשוב לבחור בעורך דין עם צוות יעיל וזמין, שלא "ייעלם" לכם דווקא בנקודת הזמן שאתם הכי זקוקים לו.

עורך דין

 

  1. יחס אישי ואנושי

נוהגים לחשוב על עורכי דין שהם רובוטים חסרי רגש. את זה הם צריכים לשמור לבית המשפט כלפי הצד שכנגד. אבל כלפיך, הלקוח, חשוב מאוד היחס האישי, האנושי, והרגיש – לא פחות מהמקצועיות. כשעורך הדין מתייחס ללקוח באמפתיה הדבר יוצר תחושת אמינות וביטחון. עורך הדין צריך להיות איש אמונכם, לו אתם מספרים הכל וסומכים עליו שידאג לכל האינטרסים שלכם. ברור שאינכם הלקוחות היחידים של עורך הדין, אך עורך דין טוב יידע לתת לכם תחושה שהתיק שלכם הוא כל עולמו. גם לצוות המשרד של עורך הדין תפקיד כן וגם הם יכולים לסייע במתן התחושה הטובה ושיש לכם על מי לסמוך.

 

  1. המלצות

חפשו המלצות וביקורות ברשת, נסו להגיע אל אנשים אמיתיים ולא להסתפק ברשימה ללא פרטים באתרים. בקשו מהם המלצות ופרטים רבים ככל הניתן על אופי העבודה מול עורך הדין שבו אתם מעוניינים.

 

  1. מקרי עבר שהצליחו

חפשו מידע על עורך הדין ועל תיקים אחרים שניהל. בדקו את סיפורי ההצלחה מול הכישלונות. נסו להעריך את הסיכויים שלכם בהתאם לתיקים דומים שטופלו על ידו.

 

  1. שכר טרחה

בדקו מהו שכר הטרחה בתיק שלכם ומהם תנאי התשלום. בכל תחום נהוג שכר שונה, בחלק מהמקרים מדובר בתעריף קבוע, באחרים לפי שעה, ויש כאלה שהשכר נקבע באחוזים. כמו כן בדקו האם התשלום מתבצע בבת אחת או לאורך הדרך, בתחילת או בסוף העסקה או ההליך המשפטי.

כתוב/כתבי תגובה