אחד מהאביזרים השימושיים ביותר במטבח עבור חובבי הבישול הוא הכיריים. זהו המקום בו כמעט כל הבישולים נעשים, להוציא את התבשילים אותם מכינים באמצעות מכשירים אחרים כמו תנור, טוסטר אובן, מיקרוגל ועוד.
על הכיריים ניתן לבשל כל תבשיל מאפס, וכך ליצור מגוון מנות מיוחדות וטעימות במיוחד. לעיתים גם השימוש בבישול בעזרת התנור, מתחיל עם שימוש בכיריים קודם כל לפני הכנסת התבשיל לבישול הסופי בתנור. משום כך, מדובר על מוצר שהוא חובה בכל מטבח ובית גם אם הבישול הוא לא החלק המרכזי במהלך היום.
סוגי כיריים פופולריות
- כיריים גז – מדובר על סוג כיריים הפופולריות ביותר כיום, והדבר המאפיין אותן הוא האש הגלויה שמופקת מהמבער לצורך חימום ובישול. כמעט בכל בית ניתן לראות כיריים גז בגדלים שונים, וכמות מבערים משתנה. כמות המבערים הסטנדרטית היא 4 מבערים, כאשר כל מבער בגודל אחר. ישנם בתים המבשלים המון במהלך היום או השבוע, כך שהם זקוקים לכיריים גדולות במיוחד עם מעל 4 מבערים בכיריים.
- כיריים אינדוקציה – אלו כיריים חדשניות ומתקדמות יותר. מדובר על כיריים בטכניקה מתקדמת המעניקה שיטת בישול אחידה יותר, וגם בטיחותית יותר. הדבר שמאפיין כיריים מסוג זה הוא משטח המחומם שנמצא מתחת לבסיס הכיריים, כך שלא קיימת אש חשופה לחימום ובישול.
- כיריים חשמליות – כיריים חשמליות כשמן כן הן, מופעלות על ידי חשמל בלבד. כיריים מסוג זה מאופיינים במשטחי חימום חשמליים, כך שהחימום והבישול מתבצע על גבי משטח עגול בגודל משתנה. מכיוון שהבישול מתבצע על חשמל, תהליך הבישול הוא ארוך יותר בהשוואה לכיריים אחרות.
מה ההבדל בין כיריים גז לכיריים אינדוקציה
ההבדל העיקרי בין כיריים גז לכיריים מסוג אינדוקציה הוא שיטת הבישול. כאשר כיריים גז מאפשרים בישול על גבי מבער המעניק אש חשופה, כיריים אינדוקציה כמו של סמגל אלקטריק מעניקים משטח בישול מחומם בלבד ללא אש או שימוש בגז.
כך נוצרת בטיחות גדולה יותר בתהליך הבישול, מכיוון שלא קיימת אש גלויה אלא רק משטח מחומם הפועל במידה והונח עליו סיר או אביזר אחר לצורך בישול.