אם אתם מכורים לריח הטוב הזה של לחם טרי שיוצא מהתנור או של עוגה אפויה, אם אפייה מרגיעה
אתכם ואם תבניות הן ה CUP OF TEA שלכם (רצוי עם עוגייה בצד!) כדאי שתתחילו לאפות, ויפה
שעה אחת קודם!
עולם האפייה הוא עולם מגוון ומלא עונג. עם זאת, הוא גם עולם מדויק וקפדני. אז אילו טיפים טובים
כל אופה חייב להכיר? הנה 5 טיפים מעולים שיעזרו לכם להוציא מהתנור רק תוצאות טובות:
תבניות – כאשר אתם אופים, השתדלו להשתמש בתבניות ייעודיות עבור המאפה שלכם. בחרו
תבניות אטומות תוך ייצור אטימה מלאה במילוי חריצי התבנית. נסו שיהיו לכם 3 תבניות מרכזיות,
אחת עבור עוגות בחושות, השנייה ללחם והשלישית עבור מאפים ופשטידות.
היצמדו למתכון – היצמדו למתכונים ונסו לא "לשחק" יותר מידי עם מה שמותר או אסור לעשות בעת
האפייה. זכרו! אפייה מתמקדת בכמויות מדויקות. לכן יש תמיד לעקוב אחר הוראות ולדעת היכן
טמונים "מוקשים" שיכולים להכשיל אתכם בדרך לעוגה או למאפה המושלם!
מניעת הדבקות – אחד מעקבי האכילס של אופים מתחילים הוא הדבקות של מאפים אל תבניות. כדי
להימנע מדבקות, מומלץ להרטיב את תבנית האפייה עם מעט מים שגם ימנעו הדבקה וגם יסייעו
לקבע את נייר האפייה.
הארכת חייהן של עוגות – עוגות, אם הן לא נאכלות באופן מידי, (או לפחות תוך יומיים) עלולות
להפוך למעט עבשות. כדי להימנע מכך, ניתן לרכוש סור אינווטרי שנמצא בכל חנות מוצרי אפייה. באמצעות
שימוש בסוכר כזה, תוכלו למנוע עובש ולשמור על עוגה טרייה.
"מלא קמחים של קמח" – רבים האופים אשר רוצים להתחיל לאפות אבל אז מגלים כי יש
באמתחתם רק קמח רגיל שאינו תופח. לשם כך אפשר לערבב בכוס קמח רגיל כפית אבקת אפייה
והרי לכם קמח מושלם לאפיית עוגיות ועוגיות. חשוב תמיד בזמן האפייה לנפות את הקמח לקבלת
תוצאות אווריריות ומושלמות!
בהצלחה!